Sidor

torsdag 26 maj 2011

26 Maj Chokladbiskvier

Tyvärr lite krångliga att göra, men när man sen smakar så glömmer man bort det direkt. För dom är verkligen delicious!

Bottnar:
250 g mandelmassa
2 dl strösocker
2 st äggvitor

Glasyr:
275 g mörk blockchoklad
1 msk matolja

Fyllning:
50 g smör
1 dl vispgrädde
250 g mörk blockchoklad
2 ½ dl kesella
2 st äggulor

Börja med bottnarna. Riv mandelmassan fint och tillsätt sockret och äggvitorna.
Rör om ordentligt. Klä tre plåtar med bakplåtspapper och klicka
ut smeten i knappt teskedsstora klickar en bit ifrån varandra. Doppa fingret
i vatten då och då så klibbar inte smeten fast sig lika lätt. Grädda en plåt
i taget, mitt i ugnen i 175 grader, cirka 15 minuter eller tills kakorna är
jämnt gyllenbruna. Låt svalna och lossa sedan från pappret.
Smält smöret till fyllningen. Tillsätt grädden och låt koka upp. Dra kastrullen
från värmen och bryt ner chokladen i mindre bitar. Rör om då och
då tills den smält. Rör ner Kesellan och blanda noga. Tillsätt äggulorna.
Klicka ut lite smet på den flata sidan av varje biskvibotten.
Placera biskvierna i frysen en liten stund så blir glaseringen lättare. Smält
under tiden chokladen till glasyren över vattenbad. Rör om och tillsätt matolja
när chokladen smält helt. Låt svalna något. Ta ut biskvierna ur frysen.
Doppa dem i chokladen och ställ sedan kallt att stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar