Sidor

onsdag 18 maj 2011

18 Maj Crème brûlé

Denna efterrätten äts alldeles för sällan. Så himla underbart god! Gör den!

1 st vaniljstång
2 msk råsocker
4 st äggulor
0,7 dl stösocker
2,7 dl vispgrädde
0,7 dl mjölk

Vispa äggulorna med hälften av sockret. Koka upp grädden, mjölken,
vaniljstången och resten av sockret. Ta bort vaniljstången och häll äggoch
sockersmet över. Blanda noga och häll upp i ugnsfasta portionsformar.
Grädda i vattenbad i 150 grader varm ugn, ca 1,5 timme eller tills äggkrämen
har stelnat. Låt svalna.Strö råsocker över puddingarna och “bränn
av” dem med gasbrännare så att täcket blir knäckigt, alternativt högt upp i
ugnen på grill och hög värme.
Tips: Använd gärna en ugnstermometer för att kontrollera att brûléerna är
färdiga, temperaturen ska vara 85 grader i mitten.

2 kommentarer:

  1. Min favoritefterätt.Men den blev inte god när jag försökte laga den, men det kanske är dags för ett nytt försök. Kram från din moster

    SvaraRadera
  2. mmm den är verkligen supergod! en enkel och lagom efterrätt när man är ganska så mätt! hoppas det går bättre på andra försöket!

    SvaraRadera