Sidor

söndag 15 maj 2011

15 Maj Chokladtårta

Ett recept från Therese Wikströms härliga bok, Njut En Liten Smula. Bjöd på den när jag fyllde år förut.. grymt god! OBS: Glaseringen ska stå i kylen i 12 timmar innan du kan ta på den. 

200 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Glasyr:
100 g smör
100 g mörk blockchoklad
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker

Smält smöret och låt det svalna. Blanda i äggen och sedan resten av ingredienserna.
Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter cirka 24 cm
i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, cirka 25 minuter.
Kakan ska vara mjuk i mitten när du tar ut den.
Hacka chokladen. Koka upp grädde och socker och slå blandningen över
den hackade chokladen. Rör tills chokladen smälter. Tillsätt sedan smöret
och blanda till en slät smet. Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan
du glaserar tårtan.

2 kommentarer:

  1. Glöm inte att skriva "varningstexten" högst upp så man inte gör samma "misstag" som jag gjorde. Jättegod tårta för övrigt!

    SvaraRadera