Sidor

fredag 13 maj 2011

13 Maj Smulpaj

En till klassiker! I min frys finns det alltid rabarber året om.. Så lätt att bara slänga ihop om man plötsligt bestämmer sig för att bjuda över några vänner på middag. För efterrätt är ju pricken över i. Smulpaj med blåbär är också en favorit.. men rabarber är helt klart bäst. Speciellt på vintern, när man saknar det som mest.

3 dl vetemjöl
150 g smör
1 msk vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker

Fyllning:
300 g rabarber (eller andra goda bär, gå efter egen favorit smak)
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienserna i en bunke och smula
ihop dem med fingrarna. Det ska inte bli en deg, utan bara smulor. Häll
fyllningen i en ugnsfast form. Strö smuldegen ovanpå och ställ in i mitten
av ugnen i 15 minuter, eller tills den fått fin färg. Servera med vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar