Sidor

måndag 4 april 2011

5 April Louises saffransoppa

Ett tips från en klasskompis! Väldigt god soppa! Spännande med avokado i soppan, det är ovanligt för mig. Tog hälften av vinet i soppan och andra hälften till. Lyx!

1 stor gul lök
1 g saffran
2,5 dl creme fraiche
ca 250 g pasta
2 tärningar fiskbuljong
citronsaft efter smak
2 dl torrt vitt vin
2 st avokado
skalade räkor efter smak
ca 1,2 liter vatten

Skala och hacka löken och stek den i stekpanna till den blir lite genomskinlig. Häll i saffran och rör ihop med löken, ställ åt sidan. Koka upp ca 1,2 liter vatten, ha i fiskbuljongen.
Skala och skiva avokadon och lägg i skål och häll över citronsaften och låt stå och dra
när vattnet kokar, häll i lök- och saffranröran och pastan och låt koka tills det är ca 4 minuter kvar av koktiden. Häll i creme fraiche och vinet, rör runt och åt koka resterande tiden av pastakoket. Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ åt sidan och ha i avokadon och räkorna. Låt stå under lock i några minuter innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar