Sidor

måndag 14 mars 2011

14 Mars Apelsintårta med kolakräm

Det blev två tårtor på min 25 års dag! Många som ska få smaka på fika!
Så det blev även denna apelsintårtan. Helt okej, saftig och god. Men skulle inte kalla det tårta..är mer som en slags sockerkaka för mig..

200g smör
4 ägg
1½ dl socker
finrivet skal av 2 apelsiner
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

saft av 1 apelsin

fyllning:
1 burk (397 g) sötad kondenserad mjölk

Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker och tillsätt det rivna apelsinskalet och det smälta smöret. Rör ner vetemjöl och bakpulver. Häll i smeten i formen och grädda sen i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 40 minuter. Låt kakan svalna, lossa den från formen och lägg den på ett fat med botten upp. Dränk in kakan med den pressade apelsinjuicen. Koka den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull med vatten i 1 timme och 45 minuter. Det är viktigt att burken är täckt med vatten hela tiden. Låt burken svalna i minst 1 timme innan du öppnar den. Dela kakan i två bottnar och bred hälften av kolan mellan dem. Lägg ihop kakan och breed resten av kolakrämen ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar