Sidor

söndag 13 februari 2011

13 Februari Marängsviss

En supergod klassiker! Både barn och vuxna älskar marängsviss!

ca 4 port.
3 äggvitor
4 droppar citronsaft
2 dl strösocker

chokladsås:
1 dl vatten
1 dl strösocker
1 dl kakao

tillbehör:
grädde
banan
glass

Sätt ugenen på 100 grader. Vispa ihop äggvitorna, citronsaften och hälften av strösockret till ett hårt skum. Vänd sedan ner resten av strösockret. Fortsätt att vispa tills smeten är blank. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme.

Vispa ihop ingredienserna till choklassåsen i en kastrull, koka på låg värme i ca 2-3 minuter.

Servera med banan, glass, och vispad grädde!

1 kommentar:

  1. Åh, vad nice! Har länge hoppats på att du skulle börja göra efterrätter och nu är dom här! :) Kram på dig!

    SvaraRadera