Sidor

tisdag 23 november 2010

23 November Rapphöna Curry

Precis som man kan göra Vaktel Jakob istället för Kyckling Jakob, kan jag väl göra Rapphöna Curry istället för Kyckling Curry!
Smakade dessutom likadant!

1 gul lök, hackad
smör att steka i
1 hönsbuljongtärning
1 liten rapphöna/ eller kyckling
2 dl grädde
vatten
smaka av med curry, salt och peppar

Stekt löken och rapphönan i lite smör. Blanda i resten av ingredienserna, häll i vatten så det täcker halva rapphönan. Låt stå och puttra under lock på låg värme, i ca 40 minuter. Ta ur rapphönan och låt den svalna lite. Rensa av köttet och lägg tillbaka det i kastrullen. Servera med ris till.

Mycket enklare (och billigare) med vanlig kycklingfilé. Slipper joxa med köttet också, filén är ju bara att skära i bitar och steka som den är.
Men nu kan jag ju bocka av rapphöna på checklistan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar