Sidor

onsdag 17 november 2010

17 November Får i kål

Idag blev det långkok, och gud så gott! Köttet var sådär mört och härligt så det ramlade i bitar när man skulle skära i det. Underbart!
Och superenkelt med inga konstiga ingredienser, så du måste prova!

ca 2 port.

lammkött, 3 skivor
vitkål, ca 150 g
smör att steka i
1 lagerblad
4 st kryddpepparkorn
6 st vitpepparkorn
½ tsk timjan
ca 1 tsk salt
1 gul lök, hackad
ca 1 liter vatten
(morot och purjolök)

Hacka vitkålen i ganska så stora bitar, stek i lite smör i en gryta. Samtidigt kokar du upp vatten och köttet i en kastrull, skumma av.
Lägg sedan köttet ovanpå kålen, häll på vatten (nytt) och resten av ingredienserna. (enligt receptet kunde man ha i morot och purjolök också, men jag hoppade över det för jag hade inte det hemma)
Låt stå och puttra på medelvärme i ca 1½ timme. Servera med kokt potatis och ev. lite persilja ovanpå om du vill. Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar