Sidor

torsdag 26 augusti 2021

Rökig margherita med scarmorza

Ett recept från köket.se Blev en supergod pizza! Rekommenderas! Har ingen pizzasten och högsta värme kändes lite väl varmt så satte ugnen på 250 grader.
1 pizza Tomatsås: 1 förp san marzanotomater, hela 1 tsk salt 1 tsk torkad oregano 2 msk olivolja Rökig margherita: 1 pizzadeg 1 dl av tomatsåsen 1 dl scamorzaost, tärnad olivolja 0,5 buffelmozzarella basilika Krossa tomaterna med handen, smula ner oreganon och blanda med resterande ingredienser. Baka ut degen och bred ut såsen. Lägg på scamorzan. Baka pizzan i ugnen på högsta värme, på en förvärmd pizzasten längst ner i ugnen. Grädda tills osten smält och kanterna är lätt brända och botten (lyft och kolla) är ordentligt bakad. Avsluta med att pensla kanterna med olivolja och bryt över buffelmozzarellan. Toppa med några basilikablad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar