Sidor

lördag 24 januari 2015

Italiensk köttfärsröra

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Smakade helt ok, men ingen favorit... 

2 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
50 g rotselleri
400 g köttfärs
1 burk tomater (400 g)
1 buljongtärning
Ca 1 dl vatten
1 tsk italiensk salladskrydda (dragon, basilika, timjan)
2-3 msk tomatpuré
1 lagerblad
1-2 tsk smulad oregano eller basilika
1/2 dl rött eller vitt vin

Skala och finhacka löken och sellerin. Fräs i lite smör eller olja i en rymlig stekpanna. Lägg efter 5 minuter i köttfärsen. Smula sönder färsklumpen med tex en trägaffel. Blanda i tomater, buljong, vatten, söndersmulat lagerblad, tomatpuré och italiensk salladskrydda. Koka såsen sakta med locket på glänt i 1 till 1 1/2 timme. Späd med lite mer vatten om det ser ut att behövas. Smaksätt mot slutet av koktiden med smulad oregano eller basilika. Rör då ner vin och koka 5-10 minuter till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar