Sidor
▼
söndag 26 februari 2012
Paj från Provance
Åt denna hemma hos mina före detta grannar för inte så länge sedan och den var verkligen jättegod! Ett recept ur Anna Bergenströms bok med pajer som dom har. Upptäckte sen att den även finns med i hennes bok Annas nya mat som jag har. I alla fall, rekommenderar att du testar denna pajen!
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
en nypa salt
150 g kallt smör
1-2 msk iskallt vatten
Innehåll:
3 st gula lökar
lite olja
1 tsk timjan
3-4 dl riven lagrad ost, tex präst ost
3 ägg
3 dl standardmjölk
salt och peppar
1 burk (80 g) ansjovisfiléer
15 st urkärnade svarta oliver
Blanda mjöl, salt och smör i en matberedare i några sekunder. Häll sen i vattnet genom röret under tiden matberedaren är igång. Kör i ca ½ minut. Kläm ihop i en påse, låt stå kallt i ca 1 timme. Tryck ut pajdegen i formen, ställ i kylen ca 20 minuter. Skala och skiva löken. Stek den på svag värme i ca 15 minuter. Förgrädda pajen i 15 minuter i 200 grader. Lägg i lite ost och sen löken. Salta och strö över timjan. Vispa samman ost, ägg. mjölk, salt och peppar. Häll i pajen. Lägg ut ansjovisfiléer i mönster, tryck ner oliverna. Grädda i 200 grader i ca 30-40 minuter. Servera med en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar