Sidor

måndag 29 februari 2016

Ajvarkyckling

Ett recept från Jennysmatblogg. Helt okej vardagsmat enligt mig, men kommer nog inte göra det igen. Sambo tyckte däremot att det var väldigt gott.


Ca 4 port.

4 stora kycklingfileer
smör
4 dl creme fraiche
1 1/2 dl ajvar ( mild )
1 tsk flytande honung
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

2 dl riven god ost

Gör så här : 
Ställ ugnen på 200 grader.
Fräs kycklingen i smör så att den får en vacker färg. Lägg sedan i en ugnssäkerform.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen, och fördela över fileerna.
Ställ in i mitten på ugnen, och ta ut efter 30 minuter och strö över osten.
Gratinera ytterligare i 15- 20 minuter- tills osten fått vacker färg och kycklingen är helt färdig. Servera med ris och sallad.