Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 21 december 2014

Saffranspäron med mascarpone

Ett recept ur boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Enkelt och gott!


4 port.
4 st fasta päron
1/2 vaniljstång
6 dl vatten
1,5 dl strösocker
1 kuvert saffran ( 1/2 g)
1/2 tsk rivet citronskal
Ca 200 g mascarpone
1-2 msk florsocker

Skala päronen och lämna kvar skaftet. Snitta upp vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg både stång och frön i en kastrull tillsammans med vatten, socker, saffran och citronskal. Koka upp lagen och lägg ner päronen. Sjud päronen i ca 20 minuter eller tills de har mjuknat. Låt dem svalna i spadet eller servera dem varma. Blanda mascarpone och florsocker efter smak. Servera päronen på en spegel av saffranslagen med en klick mascarpone.

Gravad lax

Så himla lätt att göra själv att det är onödigt att köpa färdig!

1 kg färsk lax
1/2 dl salt
1 dl strösocker
1 msk grovkrossad vitpeppar
1/2 dl grovhackad dill

Filéa laxen och putsa bort alla ben, men låt skinnet vara kvar. Blanda salt, socker och peppar. Gnid in blandningen i laxens köttsidor med några droppar vatten på händerna så att blandningen börjar vätska sig. Skär dillen grovt och strö den över laxen. Lägg ihop laxfiléerna med köttsidorna mot varandra och tjock del mot tunn del. Dra över en plastpåse, knyt ihop och lägg laxen på ett fat i kylen. Låt ligga 2 dygn och vänd på påsen 4-5 gånger under den tiden. Skrapa bort dill och kryddor från laxen. Skär laxen i tunna sneda skivor.

Champagnesill

God sill som jag och sambo hade på vårt julbord! På bilden är det den längst till vänster på andra raden.

Ca 200 g sillfiléer 
1/2 purjolök, finhackad
3 dl crème fraiche
1/2 granatäpple
1 dl mousserat torrt vin
3 msk forellrom

Lägg in sillen i ättikslag i ett dygn. Sila bort spadet. Lägg sillen i en skål. Gröp ur granatäpplet och tillsätt det. Se till att bara få med kärnor, fruktkött och saft, inte det vita innerskalet. Häll på champagnen, den kommer att lägga sig som ett bubblande skum. Vänd sedan sakta och försiktigt med en sked så att syran från champagnen får jämn spridning. Blanda i crème fraiche och purjolök. Avsluta med att lägga på forellrommen och vänd runt blandningen mycket försiktigt så att rommen bevaras spänstigs och hela. Ställ sillen kylt och dra 1-2 dygn.

Vitlökssill de lux med rostad vitlök

Väldigt god sill! Testa gärna! På bilden är det den längst ner till vänster!


3 msk gräddfil
1 msk majonäs
1 rostad hel vitlök, ca 8 st klyftor
Vitpeppar efter smak

Lägg in sillen i ättikslag 1 dygn. Sila av ättikan. Rosta vitlöken i ugnen med skal på i 175 grader i 45 minuter. Ta ut vitlöken och låt svalna. Halvera vitlöksklyftorna med en tandad kniv. Pressa ut den mjuka vitlöken i en skål. Mosa ihop vitlöken med gräddfil och majonäs. Smaksätt med några varv med pepparkvarnen. Blanda sillen med vitlökssåsen, lägg i en burk med lock och låt gärna stå något dygn innan servering. 

Inlagd strömming

En klassiker! Gott!!
På bilden är det den största burken uppe till höger!


500 g strömming, filéad 
Smör till stekning
Rågmjöl till panering
Persilja
Dill
Salt, efter smak
Peppar, efter smak

Ättikslag:
5 dl vatten
3 dl socker
1,5 dl ättika 12%
10 st vitpepparkorn
6 st kryddpepparkorn
3 st lagerblad
1 msk salt

1 morot i skivor
1 rödlök i skivor

Ättikslag:
Koka upp alltsammans och låt svalna. 
Strömming: 
Panera strömmingarna i rågmjöl. Fyll dem med rikligt hackat persilja och dill. Salta och peppra. Lägg ihop som flundror och stek i smör. Lägg i de stekta strömmingarna i ättikslagen och varva med rödlök och morot. Låt stå svalt ett dygn innan servering. 

Julsill med apelsin och saffran

Annars brukar saffranssill vara en krämig variant, men åt denna sorten för första gången på det senaste julbordet jag var på, och denna var mycket godare om du frågar mig! Testa gärna!
På bilden är det den i mitten längst ner.



500 g urvattnad sillfilé
10 st kryddpepparkorn
Strimlat skal av en halv apelsin
1/2 rödlök
3/4 dl ättika
1 dl socker
1 lagerblad
1 pkt saffran (1/2 g)

Krossa kryddpepparkornen. Strimla apelsinskalet. Skala och skiva rödlöken. Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Blanda ner den krossade pepparn, apelsinskal, lagerblad och saffran. Låt kallna. Skär sillen i bitar och varva den med löken i en glasburk. Häll på lagen. Täck över och låt stå svalt ca 1 dygn.

Hjortron och stjärnanissill

Annorlunda med hjortron till sillen! Gott, men inte en favorit.. På bilden är den den längst ner till höger! 

1 dl ättika
1,5 dl strösocker
2 dl vatten
1/2 tsk krossad vitpeppar
1 lagerblad
5 hela stjärnanis
250 g hjortron, tinade
1 st rödlök
1 burk inläggninssill

Koka upp ättika strösocker, vatten, vitpeppar, lagerblad och stjärnanis. Sjud i ca 5 minuter och tillsätt hjortronen på slutet, låt svalna helt och ställ kallt i kylskåp. Häll av lagen från sillen. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Varva sill, hjortron och rödlök i en burk, häll över lagen och låt stå i minst ett dygn innan den serveras.

Svanbergasill

Helt klart en utav mina favoritinläggningar! 
På bilden är det den näst största burken. 

8 inlagda sillfiléer (2 st burkar)

Sås:
2 dl majonäs
1 dl vispgrädde
1/2 dl silad sillag
3/4 dl kaviar (Kalles)
1/2 tsk citronpeppar
2 tsk strösocker
20 droppar worchestersås
2 knippar dill, hackade
Ca 20 cm purjolök, finhackad
1 st hackad rödlök

Låt sillen rinna av väl. Skär i fina bitar. Blanda med såsen. Låt stå ett dygn.

Ris á la Malta

Första gången jag gjort ris á la Malta! Måste ju ha med det på julbordet! Gott va det också såklart!

500 g risgrynsgröt, kall
1,5 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Vispa grädden. Se till att den inte vispar för hårt. Blanda ner grädden, vaniljsocker och florsocker i gröten. Garnera gärna med klyftor av färska fikon. Variera gärna med bitar av apelsin, mandarin eller sötmandel i gröten. 

torsdag 18 december 2014

En läcker tomatsås med getost

Ett recept från Nya Annas mat av Anna Bergenström. Tog detta receptet av en slump ur hennes bok, tänkte att det va länge sedan jag gjorde något ur den boken.. Gott var det i alla fall! Och enkelt att göra! 


2 gula hackade lökar
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater (400 g)
2 msk tomatpuré 
1 tsk oregano eller basilika
1/2 tsk socker
Salt, peppar
100 g chèvreost 

Fräs lök och vitlök i lite smör ca 5 minuter ( ha inte för stark värme). Häll i burktomaterna. Krydda med söndersmulad basilika eller oregano, tomatpuré, lite socker, salt och nymald peppar. Koka såsen utan lock i 10-15 minuter. Rör om då och då. Smaka av såsen. Skär chèvreosten i kuber( utan kanter) och blanda ner dessa i den färdiga såsen. Lyft kastrullen åt sidan och låt stå ett par minuter så att osten smälter. Servera genast med pasta.

Amazin' Zinfandel

Fick ett superhärligt packet på posten!! Blir så himla glad när jag får sånna här presenter!! 
Vinet var tunt och lättdrucket. Till mat tycker jag att det passar bättre med mer kraftfulla viner.. Men ska man bara ta ett glas rött så funkar detta, speciellt på sommaren... Kändes somrigt på något vis. Eller så är det bara jag som förknippar mer "lättdrucket" vin med semestern.. ;) 


Det här är en äkta Zinfandel från Kalifornien. Den lanserades i Systembolagets beställningssortiment efter sommaren och har sålt så bra att den nu har bred distribution i det fasta sortimentet. Amazin' Zinfandel passar lika bra till glöggminglet som till julbordet och TV-soffans gottebord/ostbricka. Smaken är fruktig, ung och lite syltig med inslag av plommon, körsbär, lakrits och örter. Jättegod! 

Amazin' Zinfandel 

Artnr: 72534

Pris: 79 kr

Doft/smak: Ung, fruktig doft med inslag av röda bär, körsbär, örter, kryddor och ett visst mått av gräslighet. Fruktig och lite syltig smak med inslag av plommon, körsbär, lakrits och örter.


Zetterströms favoritsill

Ett recept ur ICAs buffé tidning som kom i poster runt midsommar.. Blev inte av att jag testade det då, så passar på nu till jul istället! God var den i alla fall, men inte så god att den hamnar på favoritlistan..

2 bukar matjesill á 200 g
10 cm purjolök
1 liten rödlök
1 dl vispgrädde 
1 dl creme fraiche 
1 dl kaviar på tub
1/2 dl finhackad dill
1/2 dl finskuren gräslök
Nymalen svartpeppar

Skala och finhacka rödlöken. Ansa och finhacka purjolöken. Vispa grädden löst. Rör ner rödlök, purjolök, crème fraiche, kaviar och 1 krm peppar. Häll av sillen och låt den rinna av. Lägg sillen i en burk. Täck med kaviargrädden. Garnera med dill och gräslök.

Hemmagjort smör

Kom på att jag aldrig testat att göra hemmagjort smör! Perfekt att passa på nu inför julfesten som jag och sambo ska ha i helgen.. Vill ju att så mycket som möjligt ska vara hemmagjort då! 
Hur som helst så var det superenkelt, vispade i cirka 10 min på högsta effekt, sen var det klart!



  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk yoghurt
  • 1/2 tsk havssalt, eller efter smak och tycke
  1. Blanda grädde, yoghurt och salt i en hushållsmaskin eller bunke.
  2. Vispa, vispa, vispa. Det är en lustig process. Först grädde, sen grynigt och sen händer det inte så mycket på ett litet tag. Men vips händer det, plötsligt har vätskan separerats och ett lent, krämigt smör flyger runt i bunken.
  3. Häll av vätskan. Vispa lite till så att all vätska är borta. Smaka av, rör eventuellt ner salt eller havssalt. Njut sedan av ett jättegott smör till allt det bakade brödet.
Tips: Testa att riva ca 2-3 msk västerbottenost och blanda i smöret, blir riktigt gott! 

tisdag 9 december 2014

Chokladmix

Ett recept ur boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Lätt att göra och en trevlig present att ge bort! 

2 port

5 msk pulvermjölk
(4 tsk snabbkaffepulver) 
2 msk kakao
Ca 2 msk strösocker
1 krm malen kardemumma

6 dl varmt vatten

Blanda de torra ingredienserna i en burk. Kan utesluta kaffe om du vill, jag gjorde det. Perfekt att ta med burken på picknick. Sen bara att blanda i varmt vatten så har du god varm choklad. 

Kardemumma- och kaffekaka

Ett recept ur boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Enkel kaka.. Lite trist om jag ska vara ärlig. Visserligen rätt så saftig men har aldrig varit så förtjust i mjuka kakor.. Å andra sidan var den poppis på jobbet, så antar att det är en smaksak.



75 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1/2 dl mjölk
1 dl kallt kaffe

Florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och varva ner i smeten tillsammans med mjölken och kaffet. Blanda till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i 40-45 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt den svalna något i formen och stjälp sedan upp den på galler och låt kallna. Sikta över florsocker. 

Hasselnötspraliner

Ett recept ur boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Supergoda praliner, men ganska så krångliga att göra..

Ca 20 praliner

150 g mörk choklad
100 g nutella eller hasselnötskräm
Ca 70 g hasselnötter (20 st)

Ca 20 små folieformar

Smält 75 g av chokladen i vattenbad eller i mikron. Pensla insidan av formarna med den smälta chokladen. Ställ kallt för att stelna och pensla sedan på ytterligare ett lager. Rulla hasselnötskrämen till små kulor och tryck ner i chokladformarna eller spritsa i nutella. Fyllningen ska fylla drygt hälften av formarna. Smält resten av chokladen. Spritsa eller använd en liten sked och täck pralinerna med ett lock av choklad. Tryck försiktigt fast en hasselnöt i varje pralin. Låt stelna. 

Tryffel med flingsalt

Ett recept ur boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Helt klart den godaste tryffeln jag har ätit! Rekommenderar verkligen denna!


Ca 30 kulor

200 g mörk choklad
1 dl strösocker
2 msk vatten
1 dl vispgrädde
1 tsk flingsalt

Kakao
200 g mörk choklad

Hacka chokladen. Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Smält sockret över medelhög värme tills en karamellfärgad sirap bildas. Häll i grädden. Var försiktig då det bubblar till rejält. Om sirapen stelnar, låt då blandningen sjuda i ytterligare några minuter tills allt har smält. Häll blandningen över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra. Blanda försiktigt till en slät kräm. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur och rör sedan ner saltet. Ställ därefter in den i kylen tills den stelnar. Rör om då och då. Doppa en klick av tryffeln i kakao så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Ställ in tryffelkulorna i frysen i ca 1 timme. Smält den resterande chokladen i en skål över sjudande vatten eller i mikron. Doppa tryffelkulorna i chokladen. Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper, garnera gärna med några flarn flingsalt och låt sedan stelna. 

lördag 6 december 2014

Varm choklad med chili

Ett recept ur boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Gott, men alldeles för mäktigt.

2 port.
200 g mörk choklad
5 dl mjölk
1/4 dl råsocker
Chili

Finhacka chokladen. Koka upp mjölken och rör ner chokladen och sockret. Smaka av med lite chili. 

Mandelmassekonfekt

Ett recept ur boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Enkelt och gott! Typiskt vuxengodis..


24 st torkade dadlar
100 g mandelmassa
100 g mörk choklad

Gör ett snitt i dadlarna utan att skära igenom helt och hållet och ta it kärnorna. Bryt bitar av mandelmassan och rulla till små ovala bitar och tryck in i dadlarna. Smält chokladen i mikron eller i vattenbad  och doppa dadlarna i chokladen. Lägg upp på ett bakplåtspapper och låt stelna. Förvara svalt eller i kylskåp. 

Tips: testa blanda mandelmassan med några droppar god likör eller rom! 

Köttsoppa med klimp

Hörde en kollega sitta och prata om köttsoppa med klimp.. Tänkte, det har jag aldrig testat så det måste jag leta upp ett recept på! 
Och jag kan säga att det var helt ok, men inte något jag kommer att längta efter att göra igen.



ca 6 port.
1½ l vatten
0,6 kg ren eller älg eller nötkött
salt
Köttbuljong 1st
4 morötter i skivor
1 st purjolök i skivor
1 st palsternacka i bitar
1 kålrot i bitar
ca 10 potatisar delas i bitar

Klimp:
5 dl vetemjöl
2-3 dl mjölk
1 ägg
lite salt

Koka upp vatten med salt eller grönsaksbuljongtärning stoppa ner klimpen med en matsked som du doppar i kallt vatten så inte smeten fastnar på skeden. Klimpen är klar när den flyter upp till ytan,sätt ner klimpen i köttsoppan när den ska serveras.

Koka köttet i saltat (ev med köttbuljong tärning) vatten. 
Låt köttet koka ca 2-3 timmar eller tills det blir mört.
Lägg sedan i skivade morötter ,palsternacka och kålrot,potatis och purjolök och låt koka med ca 20 minuter.

Kristyrkyssar

Ett recept ur boken Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Enkelt och gott! 

Ca 30 stycken 

2 äggvitor
5 droppar pepparmyntsolja 
7-9 florsocker
50 g mörk choklad

Vispa äggvitorna till ett pösigt skum. Droppa i pepparmyntsolja och rör ner florsocker. Det ska bli en smet som går att forma. Rulla smeten till bollar. Lägg upp dem på en plåt och platta till dem med handflatan. Täck med folie och låt kyssarna torka över natten. Smält choklad i vattenbad eller i mikron. Låt chokladen svalna och droppa en droppe choklad på varje kyss. Förvara kyssarna med bakplåtspapper mellan i en lufttät burk. 

Mandelmassekakor med apelsin och choklad

Ett recept ur boken Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Enkelt och gott!

Ca 20-25 st.
200 g mandelmassa
1 ägg
Rivet skal av 1 apelsin
50 g grovt hackad mörk choklad
100 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägget i en kopp. Hacka den mindre mängden choklad i mindre bitar. Riv mandelmassan grovt i en bunke. Blanda ner ägg, skalrasp och hackad choklad. Rör ihop till en jämn smet. Klicka med hjälp av teskedar ut smeten till små bollar eller högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i ca 10 minuter, de ska få färg och bli knapriga. Låt kakorna svalna helt på plåten. Smält resten av chokladen i vattenbad eller i mikron. Låt chokladen svalna. Doppa undersidan av kakorna i den smälta chokladen. Låt chokladen stelna helt. Förvara kakorna i en lufttät burk - men inte för länge, de är godast nybakade!

Kryddiga rostade nötter

Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Så himla gott och enkelt att göra! Rekommenderar att du testar detta!

7 1/2 dl blandade nötter, tex mandlar och hasselnötter
1 1/2 dl strösocker
1 tsk salt
1 msk malen kanel
1/2 tsk mald ingefära
1 äggvita 
1 msk vatten

Sätt ugnen på 140 grader och lägg ett bakplåtspapper på plåten. Lägg alla nötter i en bunke. Häll på socker, salt, kanel och ingefära och blanda om ordentligt med händerna. Häll vitan i en kopp, häll i vatten och vispa med en gaffel tills det blir skummigt. Häll äggvitan över nötterna och blanda om igen så att alla nötterna är täckta. Häll ut nötterna på plåten och bred ut dem ordentligt. Sätt in plåten i ugnen i 35 minuter. Låt nötterna svalna innan de bryts i mindre bitar. Förvara i en lufttät burk. 

Pepparkakstryffel

Ett recept från boken Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Tryffel är så himla gott, så jag drog mig inte för att testa denna varianten! Men struntade i att doppa dom i smält choklad, kändes onödigt. Supergott blev det i alla fall!



Ca 40 st.
300 g mjölkchoklad av fin kvalitet
25 g smör
1/2 dl vispgrädde
2 msk honung
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malda nejlikor
1/2 tsk ingefära
150 g mjölkchoklad eller ljus choklad till Dopping eller Kakao

Finhacka chokladen. Dela smöret i mindre bitar och lägg smör och choklad i en bunke. Häll grädde och honung i en liten tjockbottnad kastrull. Lägg kryddorna. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i en form täckt med bakplåtspapper. Stansa ut olika former när den stelnat med hjälp av olika små pepparkaksformar. Låt dem stå i rumstemperatur i en timme för att torka och doppa sedan i smält choklad. Garnera gärna med pepparkakskristyr! Blanda florsocker med lite vatten och lägg i en plastpåse. Klipp av ett hörn av påsen och använd som sprits. Spritsa pralinerna som pepparkakor. Förvara svalt eller i kylskåp.

Kryddigt citrussocker

Gjorde iordning denna burken i present till min kollega. Perfekt att ha på gröten eller i yoghurten! 



Rivet skal från 1 apelsin
Rivet skal från 1 citron
Ca 2 dl strösocker
2 tsk malen kanel
1 tsk malen muskotnöt
1 tsk malen ingefära 
1/2 tsk malen kryddnejlika 

Sätt ugnen på 175 grader. Strö ut de rivna skalen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in plåten i ugnen, stäng av värmen och låt skalen torka under natten. Blanda socker med kryddor och de torkade skalen. Häll upp i en ren burk.

Tryffel

Ett recept från boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Helt klart en utav mina favoriter när det kommer till julgodis! Så himla gott!

Ca 25 kulor
1 1/2 dl vispgrädde
25 g rumsvarmt smör
Kakao

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra. Tillsätt smöret i små klickar och blanda försiktigt till en slät kräm. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen. Rör om ungefär  var femtonde minut. Efter ca 40 minuter kommer krämen att stelna snabbt, så rör då om var tredje minut tills den är så pass fast att den går att forma. Doppa en klick av tryffeln i kakao så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Det går även bra att nypa ihop tryffeln till ojämna bollar för en mer handgjord touch. Avsluta med att rulla tryffeln i kakao eller annan valfri garnering. (Tex finhackade nötter, krossade polkagrisar, finhackad choklad, kokosflingor) 

fredag 5 december 2014

Rallarfärs

Viktor nämnde i förbifarten att han ätit rallarfärs.. Då snappade jag upp det direkt och frågade vad det var! Påminner om chili con carne skulle jag säga. Helt ok! 

500 g nötfärs
2 gula hackade lökar
smör
1 purjolök, strimlad
1 burk krossade tomater
1 burk vita bönor i tomatsås
2 tsk salt
2 krm peppar
Chilipulver efter smak

Låt allt detta puttra i 10-15 minuter.
Stek 1 paket bacon. 
Strö baconet över den färdiga grytan och servera med valfria grönsaker och ris.

måndag 1 december 2014

Elins fiskgryta

Spanade in Elins matlåda och var bara tvungen att fråga vad det var för något gott hon hade med sig.. Så då fick jag också receptet! Det var helt klart en ny tvist på fiskgryta om du frågar mig! Men tyvärr tyckte jag att det smakade lite för mycket citronskal.



4 port.

Potatis

400 gram lax
1 gul lök
1 stor morot
1 citron ( Skalet )
2 dl vatten
1 fiskbuljong tärning 
1 1/2 msk vitvinsvinäger
2 dl grädde
1 knippe dill
1 msk smör
salt och vitpeppar
Maizena


Skala och koka potatisen.
Under tiden river du moroten, och finhackar löken. Riv skalet av citronen
Hetta upp en gryte, med smör och bryn lök och morot rör ner citronskalet.
Låt det fräsa tills det fått fin färg, häll sedan i vattnet och smula ner fiskbuljongen.
Häll sedan ner vinäger och grädde. Och låt sjuda upp i ca 5 minuter.
Red sedan av med maizena, eller en mjölredning till bra konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Tärna nu laxbitarna i lagom stora kuber( ca 1 cm ) , och vänd ner dem i grytan tillsammans med dillen.
Låt det dra i 5- 7 minuter , eller tills laxen är helt färdig.