Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 28 februari 2014

Hallonsemifreddo med daim

Superenkelt och supergott! Både jag och min kille kunde inte låta bli att ta två bitar!


2 stora ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ½ dl vispgrädde
2 dubbeldaim
2 dl hallon


Knäck äggen och dela gulorna från vitorna i varsin skål. Vispa vitorna till ett fast, hårt skum som bildar toppar.
Vispa sedan ihop gulorna med strösockret och vaniljsockret tills blandningen blir ljust gul.
Vispa sist grädden fluffig.
Hacka eller krossa daimen.
Blanda försiktigt ner grädde, äggvitor och daim i skålen med äggulor. Rör om till en jämn smet.
Häll allt i en form.
Mosa eller mixa hallonen och häll i formen.
Lägg på plastfolie så att det ligger tätt mot smeten.
Ställ i frysen i minst 3 h. Låt tina i kylskåpet ca 30 minuter före servering.

Riven zucchini med ägg

Min vän Sara tipsade mig om att testa att riva zucchini och steka ihop med ägg. Busenkelt och gott! 
Ca 2 port

1 zucchini 
4 ägg
Salt och peppar
Smör att steka i

Riv zucchinin på den grövsta storleken. Vrid ur vattnet, stek med äggen. Smaka av med salt och peppar. Servera med sallad och varför inte med en bit kyckling eller god korv till.

onsdag 26 februari 2014

Biffsallad

Slängde ihop en biffsallad för första gången idag, faktiskt. Annars har jag bara ätit med tex kyckling eller skinka... Men denna var grymt god!
Rekommenderar att du också testar att göra biffsallad!


Ca 2 port
1 pkt cocktail tomater, i halvor
1/2 rödlök, finhackad
1 påse blandsallad
1 pkt ärtskott 
1 avokado, i bitar
1 pkt mozzarella bollar
Ca 400 g ryggbiff
1 burk tapas pepperballs (små ostfyllda chili inlagda i olja, grymt goda)
Ca 1/2 dl rostade pinjenötter

Smör att steka i
Salt och peppar

Börja med att rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg över i salladsskål. Lägg sedan smör i stekpannan och stek köttet med salt och peppar tills du tycker att det är lagom, själv tycker jag att det passar bäst med rare, ca 2 min på varje sida på hög värme. Skär sedan köttet i smala strimlor och blanda med resten av ingredienserna. Hällde även över oljan som var i tapas burken! Grymt gott! 

fredag 14 februari 2014

Mighty Leaf Rose Pu-erh Toucha


Hoppas ni alla har en härlig alla hjärtans dag! Har fått tips om ett nytt te med rosenknoppar! Perfekt som en dag som denna ;)

Här nedan får du lite info:

Denna Rose pu-erh toucha är en mörk pu-erh. Teet är kraftigt och har mycket karaktär. Tack vare att det torkas 
ihop med rosenknoppar får det en rund och angenämt blommig ton. Teet motsvarar ett kraftigt fylligt, komplext 
rödvin eller ett mörkt öl och passar till kraftigare maträtter, till exempel grytor av vilt. 
Du kan brygga din toucha (tebollen kallas Toucha) minst 5 gånger och varje bryggning kommer erbjuda nya smakupplevelser. 
Förvara ditt pu-erh svalt och mörkt och på en plats där det inte tar upp 
fukt eller doft från andra livsmedel.


72 kr för 9 st bollar, finns att beställa på: mightyleaf.se

Så här gör du:
Använd 100 gradigt vatten till ditt pu-er och låt det dra 45 sekunder -1 minut. Använd en toucha ca 4-5 dl vatten. 
Kan bryggas minst 5 gånger. Vid varje ny bryggning kan du öka bryggtiden 10-15 sekunder. Använd en lämplig 
tekanna eller en gaiwan. Vill du inte använda hela din toucha spå bryt försiktigt en bit, anpassa mängden vatten 
och spara resten. För bästa resultat: skölj tebladen i det heta vattnet så att de väcks, låt dem "bada" i några sekunder, 
häll sedan bort vattnet. Dofta på de fuktade tebladen och känn in aromerna.Brygg sedan enligt instruktionerna ovan.

tisdag 11 februari 2014

Annas kokoskyckling från Kenya

Fick detta receptet av en kompis för ett tag sedan. hade råkat glömma bort det, men så såg jag att jag hade sparat länken på mobilen. Idag åt jag i alla fall det med min älskling, han sa "det här den godaste kycklingcurry rätten jag nånsin har ätit". Det kallar jag bra betyg! Jag var nog lite svårare att imponera på, men håller absolut med om att det var gott. Hur som helst så tog jag kyckling filéer i bitar istället för klubbor, mest bara för att jag råkade ha det hemma. Men du gör som du känner för!






ca 4 port.

1 st kyckling, delad i 4 delar eller 4 kycklingklubbor
olja till stekning
1 st hackad gul lök
1 st röd spansk pepparfrukt, ansad och strimlad
2 st hackade vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk curry
1 tsk salt
1 tsk socker
rivet skal av 1/2 citron
2 msk tomatpuré
1 st hönsbuljongtärning
1 burk kokosmjölk, 165 ml
ev. lite vatten
kokosflingor


Hetta upp olja i en stekgryta. Lägg i lök, pepparfrukt, vitlök och kryddor. Rör om och fräs några minuter. Lägg i kycklingen och bryn den runt om ca 5 minuter. Tillsätt citronskal, tomatpuré, buljongtärning och kokosmjölk. Lägg lock på grytan och bräsera 25-30 minuter. Strö lite kokos på kycklingen. Servera med ris.